Svensk insekts-hype

 SVT

Oj vad det pratas om insekter i Sverige idag! Ätbara insekter nämns både i Aktuellt och SVTs Kobra ikväll. Missade ni Kobra så kommer en länk till avsnittet här: Kobra om insekter som konst och föda

I programmet åker de till Hong Kong och äter insekter som såg riktigt smarriga ut! De talar också om en av många innovationer för att föda upp insekter i det egna hemmet; Katharina Ungers Farm 432. Ungers har utvecklat en prototyp till uppfödning av Hermetia illucens (Black Soldier Fly) för hemmabruk. Fluglarven innehåller ca 42% protein utgör ett hållbart alternativ till kött som så många andra insekter. Hur gärna vill man inte ha en sån här hemma!? 

Mer om projektet finns att läsa på Ungers inspirerande hemsida: www.kunger.at

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *