How To Cook Insects

 Vi har nyligen fått lite frågor om hur man förbereder och tillagar levande insekter och vi tänkte att vi gör ett inlägg om hur man kan gå tillväga. Många insekter kan tillagas på liknande sätt, men vi har delat upp dem lite så att det blir lättare för er. Det är viktigt att komma ihåg att alla insekter ska behandlas som andra råa livsmedel. Det är också viktigt att veta att insekter kan orsaka allergier. Den vanligaste allergin är mot syrsor, men vi har också stött på personer med allergier mot olika typer av maskar. Om du har skaldjursallergi bör du vara extra försiktig med gräshoppor och syrsor då dessa allergier är relaterade.

crickets leg removal

Tillagning av syrsor

Om du ska tillaga dina syrsor kort efter inköp är det lämpligt att placera dem i kylskåp i en eller två timmar. Det kommer inte att döda dem, men de kommer att räcka för att göra dem tillräckligt medvetslösa för att tillagas utan problem. Du kan också lägga dem i frysen direkt för senare tillagning.

När det sedan är dags att tillaga insekterna, placera dem i lättsaltat kokande vatten i ca 2 minuter. Det säkerställer renlighet. När insekterna har kokat kan du tillreda dem på det sätt du föredrar. De kan också förvaras kallt för senare tillagning.

Vi brukar rosta insekterna en kort stund efter att de kokats för att enklare få bort ben och antenner. Placera då syrsorna på en plåt. Rosta dem i ugnen i ca 45-60 minuter i knappt 200 grader. När de är klara ska de enkelt gå att kross med en sked eller mellan fingrarna. När de rostats kan du rulla dem mellan händerna för att lossa benen.

Recept med syrsor hittar du här!

superworms

Tillagning av superworms (zophobas) och mjölmask

En del i processen med att tillaga maskar är att låta dem svälta i några dagar innan tillagning, vilket gör att de tömmer sina magar. Att svälta maskarna är särskilt viktigt om du är glutenintolerant och maskarnas foder innehållit gluten.

Vi placerade våra maskar i plastbehållare utan mat i ungefär ett dygn. Vi sköljde dem sedan i vatten innan vi placerade dem i frysen. (Superworms behöver högre temperaturer för att överleva och kommer att dö då man sätter dem i kyl eller frys. Mjölmaskar och syrsor däremot kommer inte att dö av en stund i kyl eller frys. Endast deras ämnesomsättning kommer att avta och de kommer bli betydligt slöare). Låt sedan maskarna koka några minuter i lättsaltat vatten. Efter kokning kan du förbereda dem på det sätt du önskar. Stek dem med kryddor eller rosta dem i ugnen. En favorit hos oss är mjölmask som är stekt i lite salt och olja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *