Hello CRICKETSätbara insekter syrsor 6

Nu är skafferiet påfyllt med ett par tusentals syrsor! Tidigare har vi använt oss mycket utav levande syrsor men dessa är frystorkade. Väldigt smidigt att hantera eftersom syrsornas vingar och ben lossnar lätt och de har ett helt års hållbarhet. Syrsorna ska dock hettas upp innan de går att äta med säkerhet.

Eftersom det är februari, iskallt och misär, blir man ju extra sugen på allt som ger lite livsglädje, till exempel sötsaker med syrsor i! Vi rekommenderar därför att ni rostar syrsor i ugnen, maler ner dem i en matberedare och knådar ihop syrsmjölet tillsammans med allt möjligt gott som torkade bär, kokos, kakao, nötter osv. Det gjorde vi och resultatet blev mängder av goda syrs-bars.
ätbara insekter edible insects cricket syrsor

Barsen behöver någon form av bindningsmedel för att hänga ihop. Vi testade oss fram med jordnötssmör, honung, kaffe och kokosolja. (Ju mer honung desto godare.) Jordnötsmör tillsammans med havregryn och malda syrsor var också en riktig hit, dessutom packat med protein!

ätbara insekter edible insects cricket syrsor barsPÅ menyn denna veckan står även vårrullar med mjölmask!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *