Parmesan och- syrskex

Vårt tips är att bjuda på syrskex med nån god röra till fördrinken i sommar! Kexen kan förvaras i kyl cirka en vecka. Vi använder som vanligt frystorkade insekter i detta recept. Tänk på att ta bort ben och antenner och att personer med skaldjursallergi även kan vara överkänsliga mot insekter!

syrsor ätbara insekter ät insekter insectsforstarters edible insects ellen och emma syrsor i kexTill ca 30 kex behöver du:

2 dl vetemjöl
1 tsk salt
3 msk smör
2 1/2 dl riven parmesan
2 tsk finhackad rosmarin (färsk)
3/4 dl gräddfil
ca 60 syrsor
1 äggvita till att pensla kexen med

Gör så här:
Släng i mjöl, salt och smör i en matberedare och kör runt nån minut. Lägg till parmesan och rosmarin och kör runt några sekunder till. Lägg sedan i gräddfilen, en matsked i taget, och blanda runt till du får en slät smet. Knåda degen och forma två rullar som du placerar i kylen i minst en timme. Skär sedan tunna skivor och tryck i 1-3 syrsor i varje kex. Pensla över med äggvita. Grädda kexen i 175 grader cirka 20 minuter eller tills de blir lite gyllenbruna.

Vi serverade våra kex med färskost
syrsor ätbara insekter ät insekter insectsforstarters edible insects ellen och emma eat bugssyrsor ätbara insekter ät insekter insectsforstarters edible insects ellen och emma kex och kakor syrskex insekter är mat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *