Varför inte?

Våra insekter är både goda och fina, varför inte ha dem att dekorera med?

Det finns många trevliga recept på cake pops. Vi valde ett som är baserat på sockerkaka. Det går bra att baka sin egen favorit eller köpa en färdig mix. Receptet är baserat på ca 500 gram sockerkaka.

När du har valt recept och gjort dig en sockerkaka skall du när den svalnat stoppa den i mixern. Blanda i cirka 150 gram färskost, ex philadelphia och blanda till en fast deg. Rulla sedan bollar av degen, vårt recept blev ungefär 25 stycken. Lägg bollarna på en talrik och låt stå i kylen i cirka 30 min. Under tiden passar du på att smälta blockchoklad. Vi hade 150 gram vit och 150 gram mörk.

Tag nu ut bollarna ur kylen och plocka fram små träspett. Doppa spettet i chokladen och sätt det sedan i bollen. Låt torka en liten stund och doppa sedan hela bollen i choklad. Låt chokladen rinna av och stelna lite innan du garnerar med valfri topping. Vi stoppade våra pinnar i skålar med socker, för att de ska stå stadigt. Ställ dem i kylen igen och tag sedan fram lagom till servering.

ätbara insekter

cake pops insekter

ätbara insekter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *