Bugburger Vol 2

bugburger, burgare, mjölmask, meal worm, ätbara insekter, edible insects, insekter mat, äta insekter, insekter är gott, insectsforstartersAtt göra insekts-burgare är något inte helt ovanligt i den allt växande insektsbranschen och det är inte heller en dålig idé för att få fler människor att äta insekter! Hamburgare är något de flesta är vana vid och när insekter mals ner brukar de uppfattas som lite mer aptitliga bland Svenska folket 😉 Dessutom är ju själva grundtanken med insekter som livsmedel att vi ska börja dra ner mer på köttkonsumtionen och då MÅSTE vi ha insektslivsmedel som kan ersätta kött.

Burgaren på bilden är en bugburger i sin renaste form. De enda ingredienserna är:
Mjölmask
1 ägg
1/3 dl potatismjöl
Hackad lök
Kryddor

Det vi gjorde var helt enkelt att vi malde en ganska stor mängd mjölmask med en stavmixer. Ta så mycket ni behöver för att få biffar i lagom storlek. Sedan adderade vi resterande ingredienser och formade smeten till en burgare och stekte den på låg värme i en panna. Krydda ganska mycket då mjölmaskar inte är så smakrika i sig själva!

Resultatet blev fantastiskt lyckat och burgaren blev riktigt god! Den enda nackdelen med denna insektsburgare är att den är lite torr i sin konsistens men det märktes inte av så mycket när vi åt den med tillbehör som dressing och tomat.

 

  2 comments for “Bugburger Vol 2

 1. November 26, 2015 at 2:29 pm

  Kul! Jag ser att ni antog Bugburgers utmaning 😉
  http://www.bugburger.se/recept/sa-lagar-du-en-bug-burger-recept-1/

  Vilka kryddor använde ni? Jag testade häromveckan ett riktigt bra recept med lite mer grönsaker och vitlök i. Återkommer med det snart.

  /Anders

  • admin
   November 28, 2015 at 10:27 pm

   Yes! Vi använde bara salt, peppar och lite chili. Ser fram emot ditt recept! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *