Grasshopper tacos @ Guelaguetza L.A.

Los angeles insects, grasshopper taccos, ätbara insekter, är insekter, insekter är mat, sverige, sverige äter insekter, insectsforstarters mat

Chapulines a la Mexicana: Fried grasshoppers sautéed with jalapenos, onions and tomatoes. Served with Oaxacan string cheese and avocado. Los angeles insects, grasshopper taccos, ätbara insekter, är insekter, insekter är mat, sverige, sverige äter insekter, insectsforstarters matLos angeles insects, grasshopper taccos, ätbara insekter, är insekter, insekter är mat, sverige, sverige äter insekter, insectsforstarters mat Los angeles insects, grasshopper taccos, ätbara insekter, är insekter, insekter är mat, sverige, sverige äter insekter, insectsforstarters matLos angeles insects, grasshopper taccos, ätbara insekter, är insekter, insekter är mat, sverige, sverige äter insekter, insectsforstarters matLos angeles insects, grasshopper taccos, ätbara insekter, är insekter, insekter är mat, sverige, sverige äter insekter, insectsforstarters matLos angeles insects, grasshopper taccos, ätbara insekter, är insekter, insekter är mat, sverige, sverige äter insekter, insectsforstarters matLos angeles insects, grasshopper taccos, ätbara insekter, är insekter, insekter är mat, sverige, sverige äter insekter, insectsforstarters mat

Hej från L.A!

Ett måste på to-do-list i andra städer är såklart att googla fram en riktigt bra insektsrestaurang. Valet här i Los Angeles föll på Guelaguetza  som skulle ha gräshoppor på menyn. För att vara säker på att det skulle finnas insekter att beställa ringde jag och kollade. Svaret blev JA. Med uber till en för oss okänd adress hamnade vi i Korea town och restaurang Guelaguetza, ett riktigt genuint mexikanskt hak. Servitören lät mig först smaka på lite gräshoppor med lime och sedan beställde jag in en slags sallad med ett överflöd av små gräshoppor som serverades i hårda tacoskal. Matilda som bor här i stan är ännu inte är helt frälst på att äta insekter så hon beställde in en rätt med tortillias, kyckling och blackbeans.

Jag som är van vid att rensa gräshoppor och syrsor från ben och antenner tyckte faktiskt att det var lite jobbigt att äta “orensade” insekter, trots att de var mjuka. Smakmässigt var gräshopporna faktiskt inte heller det bästa jag prövat men restaurangen var hur som helst en fantastisk upplevelse och helt klart värt ett besök. Vilken lycka att kunna gå ut och äta insekter! Jag har förresten redan kollat upp var vi ska äta nästa gång jag kommer på besök.

Nu blir det hem till Sverige och tillbaka till insekts-matlagning med Emma! Har ni några idéer om vad ni tycker vi ska ge oss på här näst så hojta till.

♥ Ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *