Update!

Hej!
Det har blivit lite lugnt på bloggfronten för oss det senaste. Detta för att vi arbetar för fullt med projekt Hakuna färs. Som många känner till har vi länge varit med och drivit företaget Hakuna Mat här i Göteborg och för några veckor sedan blev det klart att vi är ett av bidragen i Vinnovas satsning #klimatprotein. Det hela går ut på att vi ska ta fram ett livsmedel med högt proteininnehåll som är klimatsmartare än kött.

Vårt bidrag kommer vara en prototyp av en insektsfärs! Läs mer om Hakuna Mat och Hakuna Färs på hakunamat.se och följ resan på företagets facebooksida!

hakuna färs hakuna mat ät insekter med oss

Bortsett från färsen har vi hunnit med lite annat kul sedan senaste blogginlägget. Vi har varit med i den nya framtidspodden, serverat insekter i Malmö och haft seminarium här i Göteborg.

insectsforstarters ätbara insekter sverige ät insekter med oss

Sen har vi riktigt snöat in på det här med att marinera gräshoppor! Här om veckan gjorde vi tre olika marinader och lät de ligga över natten. Sedan tar det bara 4 minuter i ugnen så är de klara! Eftersom vi fortsatt använder frystorkade insekter kan de brännas vid ganska lätt, så håll koll!

marinerade syrsor insectsforstarters ätbara insekter sverige ät insekter med oss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *