Midsommartradition alá insectsforstarters

Glad midsommar!

Sedan tre år tillbaka har det blivit lite av en tradition att baka midsommartårtan med syrsmjöl och här är årets upplaga. Det blev en riktigt hög och fluffig en så kan verkligen rekommendera denna botten.

midsommar med insectsforstarters tårta med ätbara syrsor

I detta recept på tårtbotten till ca 12 personer har vi använt en springform 24 cm i diameter och:

5 ägg
3 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl syrsmjöl
1 dl potatismjöl
2 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Vispa ägg och socker LÄNGE tills det blir en ljus och pösig blandning. Blanda de övriga ingredienserna och tillsätt lite i taget under fortsatt vispning. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter.

tårtbotten med syrsmjöl ätbara insekter insectsforstarters

Kollar en nära på kakan ser man att det är ett stänk av små mörka prickar från syrsmjölet, annars är det svårt att veta att den innehåller små kryp! God som attan blev den med gubbar, vaniljkräm och grädde. En klassisk midsommartårta med moderna inslag 😉

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *