WE MADE IT

Emma Aspholmer Ellen Gellerbrant

Den 16 november var det så dags för den stora tävlingen med Hakuna Färs. Efter månader av testande, lagande, räknande, vägande, skrivande och smakande hade vi till slut kommit fram till en prototyp av en insektsfärs. Väl i grythyttan väntade en jury bestående av Lina Gebäck (Linas matkasse), Tareq Taylor (kock känd), Mia Spendrup (vd för Loka Brunn) och Charlotte Brogren (generaldirektör på Vinnova).

Vi lät dem smaka på en färssås, inspirerad av en klassisk köttfärssås. Precis som vi själva och våra fokusgrupper tyckt så gillade juryn vad de smakade. Aningen förvånade blev vi när Hakuna Färs ropades ut som tredjepristagare. Att vi, bland alla dessa fantastiska projekt och idéer fick vi komma på tredje plats kändes overkligt men fantastiskt kul. Tack, tack, tack till alla som stöttat och hjälpt oss hit.

  hakuna mat

Vår framtid med Hakuna Färs är ännu inte spikad men Hakuna Mat kommer att fortsätta kämpa för att ta insekter in i det svenska köket, på ett eller annat sätt!!

 

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *