Danmark

I Danmark satsas det hårt på ätbara insekter. Ett statligt finansierat projekt har dragit igång i Köpenhamn. Målet är att producera syrsor som smakar gott. Förhoppningen är att fler nordbor ska få upp ögonen för ätbara insekter och inse hur enkelt de är att föda upp dem samt använda dem som livsmedel. Här experimenteras med olika sorters föda, så som chili och kanel, för att få till bra smaker på syrsorna.

Ett annat projekt hittar man på teknologiskt institut i Århus. Institutet har fått 19 miljoner danska kronor för att industrialisera mjölmaskproduktionen.

Båda projekten har fått investeringar från den statliga innovationsfonden vars mål är att Danmark ska bli ett föregångsland för hållbar produktion av ätbara insekter. Till skillnad från Sverige, så kan man redan nu hitta insekter i välsorterade livsmedelsbutiker. Heja Danmark!!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *