Bux Burger

I förra veckan var vi i Bryssel på insekts-möte. Belgien är ett av de länder inom EU som tillåter insekter i butiker och på restaurang. Vi hittade restaurangen B34 som serverar alla möjliga sorters kött och på menyn finns även en insektsburgare. Bux Burger är inte helt olik vår egen färs och innehåller 43% malda buffalos samt soja. Företaget som tillverkar burgaren är tyskt men säljer inget på hemmaplan utan levererar till Nederländerna och Belgien.

Burgaren var aningen torr i konsistensen men smakade riktigt bra. Vet man hur buffaloworms smakar så känner man att det är vad den innehåller. Burgaren är ett mellanting mellan en vegetarisk burgare och en av animalisk kött, både i konsistens och utseende. Helheten är bra och vill man äta goda insekter ska man absolut prova Bux Burger.

     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *